Limemarinerade basilikabär med Anettes yoghurtglass

Perfekt med desserter som går att förbereda!

25 min + tid i glassmaskin och frys

1. Snoppa jordgubbarna, halvera dem om de är stora. Strimla basilikabladen. Blanda bären med basilika, socker,  limeskal och -saft. Låt stå i kylen ca 30 min.

2. Glass:  Blanda äggulor, 1 dl socker och 1 dl grädde. Sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Låt krämen kallna.

3. Mixa jordgubbar, smultron och 1/2 dl socker med mixerstav. Vispa 3 dl grädde och vaniljsocker. Blanda med bärmos och yoghurt. Rör ihop blandningen med äggkrämen. Frys smeten i en glassmaskin och lägg sedan över den i en parfaitform och frys ca 2 timmar.

4. Ta fram glassen ca 20 min före servering så blir den så mycket godare. Servera med bären.

Recept från