Limelax med passionsfrukt och koriander

Tänk på att beräkna tid för marineringen, och frys in laxen minst 2 dygn före marinering.

Limelax med passionsfrukt och koriander

 

1. Gnid in laxen med salt. Lägg den i en form och låt stå 10 min i rumstemperatur, tills saltet börjar smälta. Täck med plastfolie och låt stå 4 timmar i kylen.
2. Torka laxen noga. Skölj 1 lime, riv skalet och pressa ut saften. Fördela det rivna skalet på laxen och häll över saften. Låt den marinera 1 dygn i kylen. Vänd på laxen efter ca 12 timmar.
3. Servering: Ta fram laxen och skär den i 4 portionsbitar. Dela de resterande limefrukterna och passionsfrukterna.
4. Lägg upp lax, passionsfrukt och lime på 4 tallrikar. Ringla lite crema di balsamico på tallrikarna och droppa lite kallpressad rapsolja på laxen. Garnera med koriander. Avsluta med ett varv med pepparkvarnen över laxen.

Recept från