Limekräm

1. Kör mandel och socker i matberedare eller mixer tills mandeln är finhackad. Tillsätt vetemjöl och smör i bitar. Kör tills smöret är finfördelat. Tillsätt ägget och kör snabbt ihop till en deg. Det går också bra att mala mandeln och arbeta ihop degen med fingrarna.
2. Dela degen i 18 bitar och tryck ut dem i mazarinformar. Ställ kallt minst 30 minuter.
3. Sätt under tiden ugnen på 200°.
4. Grädda formarna på plåt mitt i ugnen 8-10 minuter.
Förvara dem torrt.
5. Limekräm: Vispa samman gulor, socker, limeskal och -saft i en kastrull. Sjud på svag värme till en tjock kräm under ständig vispning. Låt kallna. Kan förvaras i burk med lock i kylen ett par dagar.
– Hit kan förberedas –
6. Vispa grädden och blanda den med limekrämen. Fyll de kalla formarna med kräm och dekorera med bär.

Recept från