Skär rabarber och jordgubbar i ganska stora tuggiga bitar.

För 6-8 pers

Ingredienser

125 g digestivekex (ca 8 kex)
2 msk smör
2 äggulor
1 dl strösocker
1 lime, rivet skal och saft
400 g färskost naturell

Tillbehör:

200 g rabarber
2 msk smör
2 msk strösocker
250 g jordgubbar
50 g macadamianötter
50 g choklad vit

Garnering:

1 lime, rivet skal

Limecheesecake med gratinerad rabarber och jordgubbar

 

1. Sätt ugnen på 200°. Smula sönder kexen och blanda med smör. Tryck ut smulorna i en rund form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt bottnen kallna och ställ den i frysen.
2. Vispa ihop äggulor, socker, limesaft och -skal. Tillsätt osten. Häll smeten över bottnen och frys ca 2 timmar.
3. Ställ cheesecaken i rumstemperatur ca 15 min före servering.
4. Sätt ugnsvärmen på grill. Skär rabarbern i bitar. Stek den i smör i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt sockret och häll upp på ett ugnssäkert fat.
5. Snoppa och dela jordgubbarna. Lägg  dem på rabarbern. Halvera nötterna. Grovriv chokladen. Strö nötter och choklad på frukten. Gratinera i övre delen av ugnen 2-3 min, passa noga.
6. Servera cheesecaken med rabarber och jordgubbar och strö över limeskal.