Lemongrass chili tofu

Recept på lemongrass chili tofu. En himmelskt gott vegetariskt alternativ med lite sting. Serveras med vietnamesisk nudelbowl eller vietnamesiska tacos.

För 4 personer:

Ingredienser

600 g tofu fast
1 tsk strösocker
0,5 tsk salt
1 dl majsstärkelse Maizena
3 msk rapsolja + 2 msk 

Kryddblandning:

2 thaichili -3, röda
4 citrongräs
3 salladslökar
1 svampbuljongtärning eller grönsaksbuljongtärning
1 msk vatten
1 msk strösocker
1 krm salt
1 krm gurkmeja
1 msk soja ljus

30 minuter

 Lemongrass chili tofu — gör så här:

  1. Tofu: Skär tofun i ca 1 cm tjocka skivor. Torka av dem med hushållspapper. Krydda med socker och salt. Vänd dem i majsstärkelsen och skaka av lätt.
  2. Stek tofuskivorna runt om i 3 msk olja på hög värme tills de fått fin färg. Ta upp på ett fat.
  3. Kryddblandning: Kärna ur och finhacka chilin. Ansa och finhacka citrongräsen.
  4. Fräs chili, citrongräs och salladslök i 2 msk olja på medelvärme ca 3 min.
  5. Lös upp buljongen i hett vatten. Tillsätt buljong, socker, salt och gurkmeja i pannan och rör om.
  6. Lägg tofun i pannan. Blanda försiktigt och stek på medelvärme ca 3 min. Häll över sojan och stek ca 1 minut.

Recept av: Minna Tran

Följ oss på Facebook för fler vegetariska recept: Allt om Mat Vego❤️

Fler recept med: Övrigt, Vegetariskt, Vietnamesiskt