För 4 person(er)

Ingredienser

150 g purjolök
500 g fläskfärs
2 msk kinesisk soja
1 msk potatismjöl
0,5 dl vatten
0,5 kapsel fond du chef vegetarisk fond
1 tsk salt
1 tsk ingefära riven färsk
1-2 krm vit- eller svartpeppar nymald
1 msk rapsolja till stekning

kålen:

1,5-2 dl vatten
0,5 kapsel fond du chef vegetarisk fond
1 msk ingefära riven färsk
2 msk soja kinesisk
2 msk sherry torr
450 g pak soi eller spetskål

Tillbehör:

ris kokt

1. Snitta purjolöken på längden och skölj den noggrant mellan bladen. Dela den i bitar och skär först långa strimlor som sedan finhackas.

2. Blanda purjolöken med färs, soja, potatismjöl, vatten, fondgelé, salt, ingefära och peppar. Blanda väl och forma 12 stora köttbullar med blöta händer så att smeten inte fastnar.

3. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Stek köttbullarna på strax över medelvärme ca 5 min. Vänd dem ofta så de får stekyta runtom. Tillsätt vatten, fondgelé, ingefära, soja och ev sherry.
Låt småkoka under lock ca 20 min. Skölj och strimla pak soi. Blanda ner den mellan kött­bullarna i pannan när ca 3 min av koktiden återstår (har du spetskål bör den koka med ca 5 min). Servera lejonhuvudena med kokt ris.