Laxtataki niçoise

Recept på laxtataki niçoise. Härligt krämig och smakrik sallad med lax täckt med senapsfrön och dressing smaksatt med sardeller.

30 minuter + 3 timmar i kyl

Gör så här:

  1. Blanda gula och bruna senapsfrön. Skär laxen i två bitar tvärs över. Gnid in laxen med senapen och strö senapsfröna runt om. Bryn bitarna hastigt i olja i en stekpanna, ca 30 sekunder på varje sida. Krydda med flingsalt. Lägg på fat och ställ i kylen 2–3 timmar.
  2. Dressing: Skala och finhacka löken. Finhacka sardellerna. Lägg lök och sardeller i en skål och vispa i senap, vinäger, olja och peppar. 
  3. Mjukkoka äggen, 4–5 min beroende på storlek. Kyl i kallt vatten och skala dem. 
  4. Halvera tomaterna. Fördela spenaten på ett stort fat. Blanda tomaterna med dressingen och strö över spenaten. Skär laxen i 1 cm tjocka skivor och lägg dem omlott över salladen. Halvera äggen och lägg dem runt om. Strö över oliverna och servera. 

 

Recept från