Laxtataki med sparris- och färskpotatissallad och pepparrotscrème

Tataki: mycket snabb halstring där innanmätet förblir rått.

1. Rör ihop ingredienserna till pepparrotscrèmen.
2. Koka sparrisen i lättsaltat vatten ca 2 min. Doppa den i vatten med isbitar så att kokningen avstannar. Skär den i ca 2 cm stora bitar.
3. Skiva potatisen. Blanda potatis och sparris med pepparrot, gräslök, olivolja och citronsaft. Krydda med salt och peppar.
4. Skär laxen i 4 portionsbitar. Mixa eller stöt fänkål, dillfrön, grönpeppar och salt till ett fint pulver. Krydda laxen med blandningen. Halstra laxen i torr, het stekpanna med släpp-lättbeläggning ca 20 sekunder per sida.
5. Servera den nyhalstrade laxen med potatissallad och pepparrotscrème.

Recept från