Utstickare, som används för att få laxtartaren jämn och rund, är en liten ring utan botten som finns att köpa i husgerådsaffärer. De säljs i olika storlekar, här används den med 7 cm i diameter.

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g laxfilé
1 tsk salt
2 tsk strösocker
1 msk dragon hackad
1 msk gräslök hackad
2 msk kapris
2 msk fransk senap

Persiljecrème

2 dl vispgrädde
100 g bladpersilja
1 krm salt
0,5 krm vitpeppar

Tillbehör

sik-, löj- eller gäddrom

1. Laxtartar: Tärna laxen fint. Blanda den med salt och socker i en bunke. Ställ kallt 15 minuter.
2. Blanda laxen med hackad dragon, gräslök, kapris och fransk senap. Ställ kallt till servering.
3. Persiljecrème: Ge grädden ett uppkok. Mixa den med den plockade bladpersiljan. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela laxtartaren i så kallade utstickare ca 7 cm i diameter, direkt på tallrikar. Häll persiljekrämen runt om. Garnera med rom och eventuellt mangoldskott.