Laxtartar med grönpeppar och dragon

Använd gärna salmalax. 
Det är extra fina laxfiléer som inte behöver frysas
innan de äts råa. Annars måste du köpa fryst laxfilé – alternativt att du köper färsk laxfilé och själv fryser in den 2–3 dagar.

20 min

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skiva baguetten i ca 24 skivor. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Pensla dem med 
2 msk olivolja.
3. Rosta bröden till gyllene färg, 6–8 min. Halvera vitlöksklyftan och stryk snittytan mot brödskivorna.
4. Skala och finhacka schalottenlöken. Skala gurkan. Halvera den på längden, kärna ur och tärna den fint. Finhacka grönpepparn. Plocka och lägg undan lite dragon till garnering. Finhacka resten. Tärna laxen smått.
5. Skrubba citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften. Blanda citronskal och -saft, 2 msk olja och 2 tsk flingsalt samt övriga ingredienser. Lägg 
en klick laxröra på varje crostini.

Recept från /LagaLätt