Knapriga krutonger blir en fin brytning mot den lena avokadocrèmen.

För 6 personer

Ingredienser

Laxtartar med avokadocrème och rågkrutonger

300 g laxfilé utan skinn och ben som varit fryst 3 dygn
250 g kallrökt lax
1 msk grovkornig sötstark senap
1 krm salt
1/2 krm nymald svartpeppar
3 skivor danskt rågbröd
1 msk smör

Avokadocrème

2 avokador
2 tsk pressad citron
2 msk majonnäs
2 msk turkisk yoghurt
3 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Tillbehör

1/2 citron
1 kruka vattenkrasse
1 tsk rapsolja
1/2 tsk flingsalt

30 min

Laxtartar med avokadocrème och rågkrutonger

1. Skär båda laxsorterna i riktigt små tärningar. Blanda med senap, salt och peppar.

2. Crème: Halvera och kärna ur avokadorna. Gröp ut fruktköttet. Mixa alla ingredienser till crèmen med mixerstav. Ställ crème i kylen.

3. Skär bort kanterna på brödet och skär skivorna i riktigt små tärningar. Stek tärningarna i smör i en stekpanna tills de börjar få färg och är frasiga.

4. Forma sex ägg av laxtartaren och lägg på tallrikar. Lägg en klick avokadocrème på tallriken och dra med en liten tesked så att det bildas en droppe. Strö över brödkrutonger. Skär citronen i bitar. Lägg citronbitar och vattenkrasse på tartaren. Ringla över olja och strö på flingsalt.