Laxtårta

En härlig rätt som är bra att göra dagen före festen.

1. Riv kavringen på rivjärn eller finfördela i en matberedare.
Blanda smulorna med smöret.
2. Kläm fast bakplåtspapper i en form, 24 cm diameter, med löstagbar kant. Tryck ut kavringen
till en botten i formen.
Ställ kallt ca 15 minuter.
3. Ta bort skinn och ev ben från laxen. Skär den i mindre bitar och finfördela i matberedare.
Tillsätt stenbitsrom och creme fraiche. Blanda snabbt ihop.
4. Blötlägg gelatinbladen 5 minuter.
Vispa grädden. Smält gelatinet, gärna i mikrovågsugnen, ca 15 sekunder på full effekt.
Tillsätt det smälta gelatinet genom att hälla det i
tubröret på matberedaren, kör på låg hastighet. Blanda snabbt ner smeten i den vispade grädden.
Tillsätt dill, gräslök och
citronsaft. Peppra.
5. Häll blandningen över kavringsbottnen
och släta till ytan.
Ställ i kyl för att stelna minst 3 timmar.
6. Lägg upp tårtan med gurka, rädisor och basilika runt om och garnera med gräslöksblommorna ovanpå. Servera kallrökta laxskivor till.

Recept från