Laxsoppa med potatis och pepparrotskräm

Recept på laxsoppa med potatis och pepparrotskräm. Pepparrot varierar mycket i styrka, så prova dig fram så att du får lagom mycket smak. Dill kan bytas ut mot hackad gräslök eller hela spenatblad.

20 minuter

Gör så här:

  1. Skär laxen i kuber, ca 3 x 3 cm. Blanda med 1/2 tsk salt. Skala och skär potatisen i tärningar, ca 2 x 2 cm. Skala och finhacka löken.
  2. Fräs potatis och lök i 1 msk olja i en gryta ca 3 min. Häll över vattnet och tillsätt crème fraiche och buljongtärningar. Låt soppan koka under lock ca 10 min.
  3. Pepparrotscrème: Vispa crème fraichen fast med elvisp. Blanda den med pepparroten och krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
  4. Lägg laxen i soppan och sjud ca 3 min. Hacka dillen och blanda ner i soppan. 
  5. Servera med pepparrotscrème och bröd. 

 

Recept från