Laxsoppa, enkel

Med laxfilébitar på lut i frysen fixas soppan snabbt och lätt. Soppa är både magert och gott, och med bröd till blir magen fortare mätt.

Laxsoppa, enkel Receptbild - Allt om Mat
Ulf Svensson

Laxsoppa, enkel

Ingredienser 2 person(er)

0,5 l vatten
1 krm vitpeppar, nymald
0,5 msk olivolja
1-2 st morötter, (100 g)
0,5 st purjolök, (100 g)
1 st vitlöksklyfta, pressad
1-2 st potatisar, (125 g)
1 msk pressad citron
0,5 st citron
200 g laxfilé
0,5 tsk timjan
1 nypa ev salt
1 st fiskbuljongtärning
1 st liten fänkål, (125 g)
Tillbehör
4 st skivor fullkornsbröd
10 g lättmargarin

1. Ansa och dela fänkålen. Ta bort mittstammen och skär resten i mindre bitar. Dela, skölj och strimla purjolök. Skala morötter och potatis. Skiva morötterna och tärna potatisen.
2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs grönsakerna och vitlöken hastigt.
Tillsätt vatten, buljongtärning, citronskal och saft, timjan och peppar. Koka upp och låt soppan sjuda 10-15 min under lock.
3. Dela laxfiléerna i bitar. Lägg ner dem i soppan, lägg på lock och ställ soppan åt sidan ca 5 min.
4. Smaka av soppan med eventuellt mer salt och servera med bröd.

Recept från