Med laxfilébitar på lut i frysen fixas soppan snabbt och lätt. Soppa är både magert och gott, och med bröd till blir magen fortare mätt.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 liten fänkål (125 g)
0,5 purjolök (100 g)
1-2 morötter (100 g)
1-2 potatisar (125 g)
0,5 msk olivolja
1 vitlöksklyfta pressad
0,5 l vatten
1 fiskbuljongtärning
0,5 citron
1 msk pressad citron
0,5 tsk timjan
1 krm vitpeppar nymald
1 nypa ev salt
200 g laxfilé

Tillbehör

4 skivor fullkornsbröd
10 g lättmargarin

Enkel laxsoppa – gör så här:

  1. Ansa och dela fänkålen. Ta bort mittstammen och skär resten i mindre bitar. Dela, skölj och strimla purjolök. Skala morötter och potatis. Skiva morötterna och tärna potatisen.
  2. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs grönsakerna och vitlöken hastigt.
    Tillsätt vatten, buljongtärning, citronskal och saft, timjan och peppar. Koka upp och låt soppan sjuda 10-15 min under lock.
  3. Dela laxfiléerna i bitar. Lägg ner dem i soppan, lägg på lock och ställ soppan åt sidan ca 5 min.
  4. Smaka av soppan med eventuellt mer salt och servera med bröd.
Fler recept med: Fisk, Smalt, Soppa