En smakrik laxsoppa där saltgurka, oliver och kapris ger en spännande karaktär.

För 4 person(er)

Ingredienser

2 gula lökar
100 g skogschampinjoner (eller karljohanssvamp)
2 msk smör
1,5 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
12 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
1 lagerblad
5 svartpepparkorn
2 kryddpepparkorn
500 g laxfilé med skinn
1 saltgurka
10-15 gröna oliver pimientofyllda
2 citronskivor
2 msk medelstor kapris
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
0,5 dl dill hackad

Tillbehör:

2 dl crème fraiche

1. Skala och hacka löken. Ansa och skär svampen i bitar. Fräs lök och svamp i smör
2. Strö över mjöl, rör i tomatpuré och häll på buljong och kryddor. Låt koka 10 min under lock. Skumma av ytan några gånger under tiden.
3. Skär bort skinnet från laxen och skär den i ca 2 x 2 cm stora bitar. Lägg laxen i soppan och sjud på svag värme ca 6 min.
4. Skär gurkan i små tärningar och skiva oliverna. Skär bort skalet från citronskivorna och skär fruktköttet i bitar. Blanda ner gurka, oliver, kapris och citron i soppan. Smaka av med salt och peppar. Strö över hackad dill och servera soppan med creme fraiche.

Fler recept med: Fisk, Övrigt, Soppa