Servera gärna extra sojasås till. Wasabinötter ger hetta och gott crunch till salladen.

För 4 pers

Ingredienser

Laxsallad med risnudlar, avokado och wasabinötter

300 g laxfilé utan skinn och ben, gärna salmalax, som varit fryst i 3 dygn
150 g breda risnudlar
2 salladslökar
1/2 gurka
1 avokado
1 dl wasabinötter
2 msk sojasås

20 min

1. Skär laxen i tunna skivor. Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Spola hastigt av dem i kallt vatten och låt rinna av.

2. Ansa och finstrimla löken. Skär gurkan i tunna stavar. Skala, kärna ur och skär avokadon i skivor.

3. Blanda nudlar, lax, lök, gurka och avokado. Grovhacka och strö över wasabinötterna. Stänk över sojasås och servera.

Fler recept med: Buffé, Fest, Fisk, Övrigt, Sallader