Frisk ingefära smaksätter vinägretten, en god smakbrytning som passar perfekt till laxen.

För 4 personer

Ingredienser

Laxsallad med ingefärsnudlar

500 g laxfilé utan skinn och ben
250 g sockerärter
1 påse blandad sallad (150 g)
100 g glasnudlar
1/2 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

Vinägrett

2 1/2 msk rapsolja
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk riven ingefära
1 tsk strösocker
1/2 tsk salt

Tillbehör

50 g bröd per person

30 min

Laxsallad med ingefärsnudlar

 

1. Skär laxen i kuber, ca 2 x 2 cm. Finstrimla sockerärterna. Lägg salladen i en skål och strö över sockerärterna.

2. Vinägrett: Blanda alla ingredienser till vinägretten och rör så att sockret löses upp.

3. Tillaga glasnudlarna enligt -anvisning på förpackningen. Klipp dem i mindre bitar och blanda med vinägretten. Blanda nudlarna med sallad och sockerärter.

4. Stek laxen hastigt i olja på hög värme. Krydda med salt och peppar. Lägg laxen på salladen och servera genast med bröd.