God sallad med smak av kummin och fänkål. Blir dressingen till salladen för syrlig kan den rundas av med lite strösocker.

För 2 person(er)

Ingredienser

1 dl couscous
1 dl grönsaksbuljong
0,5 gurka
1 paprika
1 romansallad kruka
200 g gravad lax i bitar
1 msk kummin stött
1 msk fänkål stött
2 msk rostade pumpafrön
2 msk rostade solrosfrön
1 dl dillkvistar
0,5 tsk salt
0,5 krm peppar

Dressing

1 dl mild naturell yoghurt
1 msk citronsaft pressad
1 krm salt

Laxsallad med couscous och yoghurtdressing

1. Tillaga couscousen i grönsaksbuljong enligt förpackningens anvisning. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Skölj, kärna ur och tärna paprikan. Riv salladen i mindre bitar.
2. Vänd laxen i kryddorna. Stek laxen hastigt i het stekpanna ca 30 sekunder per sida.
3. Skiva laxen tunt och blanda med couscous, pumpafrö, solrosfrön, dillkvistar och grönsaker. Smaka av med salt och peppar.
4. Dressing: Blanda yoghurt med citronsaft och salt. Servera till salladen.

Ca 420 kcal/portion
varav ca 14 g fett,
43 g kolhydrater,
30 g protein

Fler recept med: Grönsaker, Övrigt, Picknick, Sallader