Essentiella fettsyror från laxen och massor av mättande protein. Helt perfekt till middag.

För 4 pers

Ingredienser

Laxsallad med cesardressing

3 tjocka skivor surdegsbröd (à 70 g)
1 msk rapsolja
1 burk svarta bönor (400 g)
1 avokado
50 g parmesanost
150 g lkallrökt lax i bit
2 krukor romansallad
1 påse mâchesallad (70 g)

Dressing

2 sardellfiléer
1 äggula
1 vitlöksklyfta
1/2 dl rapsolja
1 dl matyoghurt
1 tsk dijonsenap
1/2 tsk worcestersås
1/2 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar

30 min

1. Dressing: Mosa sardellerna med en gaffel. Tillsätt äggula och pressad vitlök. Vispa i oljan, lite i taget, till en smidig konsistens. Vispa ner yoghurten. Krydda med senap, worcestersås, salt och peppar.

2. Skär brödet i mindre tärningar. Blanda dem med olja. Stek brödtärningarna frasiga i en stekpanna på medelvärme.

3. Skölj bönorna i kallt vatten. Halvera och kärna ur avokadon. Skala och skär avokadon i klyftor. Hyvla parmesanosten. Tärna laxen.

4. Riv salladen i grova bitar. Blanda försiktigt runt dressingen med sallad och bönor. Vänd ner avokado, krutonger och lax. Toppa med ost.