Laxrullar med chilimajonnäs

Eleganta och lättlagade är dessa rulader med smak av lime och ingefära.

1. Dela gurkan i decimeterlånga smala stavar. Skär bort kärnorna.
2. Blanda ost, rivet limeskal, limesaft och ingefära.
3. Bred osten på laxskivorna. Fördela några gurkstavar på varje och rulla ihop till rullar.
4. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Lägg dem på ett fat och rulla laxen i fröna.
5. Knyt ihop varje rulle med ett gräslöksstrå. Ställ dem upp.
6. Majonnäs: Vispa ihop ägg, vinäger, chilisås, salt och peppar, gärna med en mixerstav. Häll i oljan först droppvis och sedan i en tunn stråle. Tillsätt koriander. Blanda med crème fraiche.
7. Servera rullarna med chilimajonnäs, färskpotatis och wokade grönsaker.

Recept från