Recept på ett jättegott tilltugg med varmrökt lax och syrad rödlök. Väldigt lyckad smakkombination!

För 20 snittar

Ingredienser

Laxröra med lyfttorkad rödlök

1 ägg
1 klyfta rödlök
1/2 dl syltlök
150 g varmrökt lax
1/2 dl majonnäs, gärna Hellmans
2 msk gräddfil
1 liten vitlöksklyfta
1 1/2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar
5 skivor kavring

Syrad rödlök

1 liten rödlök
1/2 citron
1 krm salt

20 min + 30 min för löken att syras

Laxröra med syrad rödlök – gör så här

  1. Syrad rödlök: Skala och skiva löken. Pressa saften ur citronen. Blanda löken med citronsaft och salt. Låt stå ca 30 min i rumstemperatur.
  2. Lägg ägget i kallt vatten i en kastrull och låt koka upp. Sjud ägget ca 6 min. Spola det i kallt vatten. Skala och grovhacka ägget.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Finhacka syltlöken. Ta bort skinnet från laxen och smula den i små bitar. Blanda de båda löksorterna med laxen och tillsätt majonnäs, gräddfil och ägg. Skala och pressa i vitlöken och krydda med salt och peppar.
  4. Stansa ut 20 kavringsrundlar, ca 4 cm i diameter. Lägg på laxröra precis före servering. Garnera med syrad rödlök.