Lax, färskpotatis, blomkål, rädisor och gräslök blir en god pytt. Här serveras den med mixade citronoliver.

För 4 person(er)

Ingredienser

400 g lax skinn- och benfri
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar nymald
1 msk smör
350 g citronoliver

Grönsaker:

200 g blomkål
500 g färskpotatis kokt
1 knippe rädisor
1 msk smör
0,5 tsk salt
1 krm svartpapper nymald
0,5 dl gräslök hackad

1. Skär laxen i cm-stora bitar. Strö på salt och peppar. Stek den snabbt i smör, 1-2 min. Ta upp och lägg på ett serveringsfat. Täck med folie.
2. Bryt blomkålen i små buketter och förväll dem snabbt i lättsaltat vatten. Lyft upp dem och stek tillsammans med potatis och rädisor i smör i en stor stekpanna. Krydda med salt och peppar. Strö över gräslök.
3. Mixa citronoliverna och servera till laxpytten.