Varsågoda! Här är Elsies recept på en jättegod och lättlagad laxpudding. Kokas riset dagen innan så vispas puddingen snabbt ihop och blir klar på en halvtimma i ugnen. Elsie serverar den med kokt potatis, färsk, riven pepparrot och skirat smör.

För 4 person(er)

Ingredienser

1,5 dl grötris
3 dl vatten
1 fiskbuljongtärning
400 g lax skinn och benfri
2 dl vispgrädde eller matlagningsgrädde
3 ägg
3 msk dill hackad
1 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 msk ströbröd

1. Sjud grötriset med vattnet och fiskbuljong under lock ca 25 min. Låt svalna.
2. Sätt ugnen på 200°. Skär laxköttet i tärningar. Vispa ihop grädde, ägg, dill, peppar och salt. Blanda laxkuber och det kokta riset med äggstanningen.
3. Häll allt i en smord, ugnssäker form. Strö över ströbröd och grädda puddingen 30 min mitt i ugnen. Servera med skirat smör, kokt potatis och eventuellt riven pepparrot