Laxpudding är helt galet gott, och det brynta smöret är bara ett måste.

För 4 personer

Ingredienser

400 g gravad lax
600 g kokt potatis
2 gula lökar
1 msk smör
3 dl mjölk
3 ägg
1/2 dl hackad dill
1 tsk salt

Tillbehör

400 g sockerärter
1 dl plockad dill
50 g smör

15 min + 45 min i ugnen

Laxpudding med brynt smör och sockerärter

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Skala och skiva löken. Fräs löken i smör i en stekpanna ca 5 min. Skiva potatisen.
  3. Blanda mjölk, ägg och dill. Smaka av med salt. Varva lax, potatis och lök i en ugnssäker form.  Häll över äggstanningen. Tillaga mitt i ugnen ca 45 min.
  4. Koka sockerärterna i saltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Låt rinna av och blanda med dill. Bryn smöret.
  5. Servera laxpuddingen med sockerärter, smör och gärna citronklyftor.
Fler recept med: Bröllop, Fest, Fisk, Lax, Övrigt