Knapriga chips och kallrökta laxkuber som dippas i smakrik röra - mingelvänligt snacks som kan förberedas i god tid.

För 4 pers

Ingredienser

Laxpastrami

200 g kallrökt lax i bit
2 msk paprikapulver
2 msk grovmald svartpeppar

Chips

1 rödbeta
1 bit rättika (ca 5 cm)
1 liten palsternacka
1 liten morot
5 dl rapsolja
1/2 tsk salt

Pepparrotsgräddfil

2 dl gräddfil
2 msk + 1 tsk riven pepparrot
1 tsk senap
1/2 tsk salt
2 tsk finhackad gräslök

40 min

Laxpastrami med pepparrotsgräddfil och rotfruktschips – gör så här:

1. Chips: Skala och skiva rotfrukterna tunt på mandolin eller med osthyvel. Hetta upp oljan till 160 grader i en fritös eller stor gryta. Fritera rotfrukterna, en sort i taget, ca 3 min, tills de har fin rostad färg. Låt chipsen rinna av på dubbelvikt hushållspapper. Krydda med salt.

2. Gräddfil: Blanda gräddfilen med 2 msk pepparrot och senap. Salta. Häll upp i en skål och strö över gräslök och 1 tsk pepparrot.

3. Skär laxen i cm-stora kuber. Blanda kryddorna och vänd runt laxkuberna tills de är helt täckta av kryddorna. Sätt tärningarna på tandpetare och servera till pepparrotsgräddfil och rotfruktschips.