Laxpasta med spenat – en krämigare variant

Recept på laxpasta med spenat. Löjligt enkel pastarätt där laxen puttrar ihop sig med spenat, grädde och citron. Låt gästerna vänta på pastan och få den rykande al dente!

15 min

Laxpasta med spenat – en krämigare variant

 

  1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Tärna laxen. Skölj och skiva purjolöken fint. Skrubba citronen i ljummet vatten, riv 1 tsk skal och pressa ut 2 msk saft.
  3. Fräs purjolöken i 1 msk olja 2 min utan att den tar färg. Tillsätt grädde, citronskal och -saft. Tillsätt laxen. Låt puttra under lock 
3 min. Krydda med 1 krm peppar.
  4. Häll av och vänd ner den nykokta pastan i såsen. Tillsätt spenaten. Krydda med 3/4 tsk flingsalt och 1 krm peppar. Servera med parmesanost.

Gillar du det här receptet? Missa då inte våra nyhetsbrev som ger matinspiration för hela veckan. Signa upp dig här för att få Veckomenyn och Helgmenyn varje vecka!

Få vardagsmiddagar och helgmenyer komponerade av Allt om Mat:s redaktör.

Recept från /LagaLätt