Spring roll pastry – vårrulledeg – finns nu i många butiker och alltid i de asiatiska. Den fettfria, lövtunna degen som blir frasig när den gräddas används här till små vikta laxkuvert som serveras nygräddade eller kalla.

För 20 små kuvert

Ingredienser

300 g lax gravad, bit eller skivor
1 zucchini liten, 150 g
1 gul lök liten
1 msk olivolja
1 msk curry
1 pkt spring roll pastry (10 ark), 20x20 cm
1 äggula
1 msk olivolja till pensling

1. Skär lax och zucchini i små tärningar. Finhacka löken.
2. Fräs zucchini och lök i olivolja ca 5 min under omrörning.
3. Krydda med curry. Vänd ner laxen och dra stekpannan från värmen. Låt blandningen svalna.
4. Sätt ugnen på 225°. Dela vårrullearken. Lägg en ca 2 tsk stor klick av fyllningen på varje degbit.
5. Vik ihop och limma ihop med äggula.
6. Lägg dem på plåt med bakplåtspapper, pensla med olivolja och grädda mitt i ugnen 6–8 min.