En klick kvarg med rivet apelsinskal på varje tallrik ger rätten det lilla extra.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé, skinn- och benfri skinn- och benfri
0,5 tsk salt
1 krm vitpeppar nymald
2,5 dl fiskbuljong (tärning + vatten)
0,5 g saffran
200 g spenat färsk

Apelsinkräm:

1 apelsin
2,5 dl kesella kvarg
1 msk vitvinsvinäger
0,5 msk strösocker
0,5 krm salt

Tillbehör:

Ris

1. Skär laxen i kuber, ca 1,5 x 1,5 cm. Krydda laxkuberna med salt och peppar.
2. Koka upp buljongen med saffran i en gryta. Lägg i laxen och sjud under lock 3-4 min. Blanda i spenaten.
3. Apelsinkräm: Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv av det gula skalet på rivjärn och pressa ur saften. Häll apelsinsaften i grytan.
4. Blanda det rivna apelsinskalet med kvarg, vinäger och socker. Smaka av med salt.
5. Servera laxgrytan med apelsinkrämen och ris.