Laxfylld cannelloni med vitvinssås

Torkade cannellonirör finns nu att köpa i butikerna. De går utmärkt att fylla redan dagen innan de gratineras i ugnen. Hummer och dill smaksätter och garnerar rätten. Rätten lämpar sig också att göra i större satser för det stora kalaset.

1. Vitvinssås: Blanda grädde, vin och mjölk i en kastrull. Rör ut majsstärkelsen i lite mjölk och vispa ner den i såsen. Låt koka ca 2 min. Blanda ner parmesanosten. Smaka av med salt och peppar.
2. Cannelloni: Sätt ugnen på 200°. Ansa och finhacka purjolöken. Stek den i olivolja på svag värme ca 2-3 min. Låt svalna.
3. Finhacka laxen. Blanda det tillsammans med purjolök, kesella, äggulor, dill, salt och peppar.
4. Spritsa fyllningen i cannellonirören. Häll lite av såsen i botten på en ugnssäker form och lägg i rören. Häll resten av såsen över och strö på parmesan.

– Hit går att förbereda –
5. Gratinera i mitten av ugnen ca 35 min.
6. Bryt loss, knäck hummerklorna och ta bort skalet. Dela hummern på längden och ta ut hummerköttet. Lägg hummerbitar och dill på cannellonin.
7. Servera med lättkokta bönor, sockerärter och tomater. Ringla över olivolja blandat med citronskal- och saft och salt. Extra citronskivor är också gott till.

Recept från