Laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja

Recept på laxfilé i ugn med sesampurjo och varm soja. Laxen behöver inget extra salt när den steks i ugnen. Sältan från sojan som hälls på vid servering räcker.

Annonsen laddas.

10 min + 20 min i ugn

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200°. Lägg laxen på en plåt eller på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form. Stek laxen mitt i ugnen ca 20 min, tills innertemperaturen är 55°.
  2. Ansa och finstrimla purjolöken. Blanda det gröna med sesamolja och 1 tsk soja. Blanda 1/2 dl soja och wasabi.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Rör ner det vita på purjolöken och sojabönor när ca 2 min återstår av koktiden.
  4. Värm sojan. Lägg sesampurjon på laxen. Servera med sojaböns-riset och den varma sojan.

Provkökets tips!

Servera sesampurjolöken vid sidan om för en mer barnvänlig variant.

Köp hem!

1) laxfilé

2) purjolök

3) sesamolja

4) wasabipasta

5) sojabönor

Recept från Allt om Mat