Byt ut de vanliga köttbullarna  mot dessa gyllene bullar!

För 4 person(er)

Ingredienser

300 g laxfilé utan skinn och ben
200 g gädd- eller gösfilé
1,5 tsk salt
3 dl vispgrädde
1 msk ajvar relish mild
1 krm vitpeppar nymald
1 krm cayennepeppar
1 schalottenlök

Till stekning:

1 msk smör
1 msk olivolja

Grönsaker:

1 morot
10 steklökar små
1 paprika röd
50 g sockerärter
0,5 zucchini
1 tsk salt
1 msk smör
1 krm svartpeppar nymald
0,5 dl dill hackad

1. Skär fisken i mindre bitar. Mixa fisken med salt i en matberedare. Tillsätt grädden i en tunn stråle medan maskinen arbetar. Krydda med ajvar relish, vitpeppar och cayennepeppar.
2. Skala och finhacka löken. Blanda ner lök och dill i färsen.
3. Forma färsen till runda bullar. Stek dem runt om i smör och olja ca 5 min.
4. Skala och skär morot och palsternacka i stavar. Skala löken. Kärna ur paprikan och skär den och zucchinin i mindre bitar.
5. Fräs morot, palsternacka och lök i smör i en stekpanna ca 5 min. Tillsätt paprika, zucchini och sockerärter och stek ytterligare ca 5 min. Krydda med salt och peppar. Servera laxbullarna med de frästa grönsakerna.