Laxfärsbullar med pepparrotsyoghurt

Svenska smaker som dill, gräslök och pepparrot samsas med laxen.

1. Skär laxen i mindre bitar. Mixa den snabbt i matberedare. Tillsätt ägg, grädde och senap. Hacka gräslöken och blanda i färsen. Smaka av med salt och peppar.
2. Forma färsen till bullar. Stek dem runt om i smör i en stekpanna ca 5 min.
3. Blanda yoghurt och pepparrot och smaka av med salt och peppar.
4. Bryt blomkålen i små buketter och koka dem mjuka i lättsaltat vatten. Spola hastigt av med kallt vatten och låt rinna av. Skala, kärna ut och skär gurkan i småbitar. Skölj citronen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut saften.
5. Blanda bulgur, blomkål och gurka. Smaka av med citronsaft och -skal, olivolja, salt och peppar. Plocka dillen och blanda ner den i salladen. Servera laxköttbullarna med pepparrots-yoghurt och bulgur.

Recept från