Gravad lax ger mycket smak och är lätt att variera till vardags i en pastasås, pytt, omelett eller naturell till stuvad potatis.

För 4 person(er)

Ingredienser

250 g fryst bladspenat
4 dl hönsbuljong av tärning
4 dl couscous
1 gul lök
300 g gravad lax 1 bit
2 msk smör
1 krm svartpeppar

Sås

2 dl minifraiche (5 %)
2 msk dill hackad
1 msk honung
1 msk pressad citron
1 krm salt

Laxcouscous med dill och honung – gör så här:

  1. Tina spenaten. Koka upp buljongen och rör i couscousen. Lägg på lock och låt kastrullen stå vid sidan om plattan ca 6 minuter.
  2. Rör ihop såsen.
  3. Skala och hacka löken. Strimla laxen. Krama ur vattnet ur spenaten.
  4. Fräs lök och spenat i hälften av smöret i en panna. Rör i laxen och krydda med peppar.
  5. Rör couscousen fluffig med resten av smöret och blanda ner laxröran. Servera med såsen.