Recept på laxcarpaccio. Låt laxen tina långsamt i kylskåpet innan du skivar den.

För 4 personer

Ingredienser

400 g salmalax eller annan laxfilé som varit fryst tre dygn
1 påse pinjenötter
2 msk citronolivolja eller olivolja
1 citron, skal + 2 msk saft
50 g pecorino sardo eller parmesanost
ätliga blommor, t ex nyponrosor
1/4 kruka citronmeliss
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar

10 min

Laxcarpaccio med pecorino — gör så här:

  1. Rosta pinjenötterna i en torr het stekpanna. Skiva laxen riktigt tunt och lägg skivorna på en kylskåpskall tallrik.
  2. Skölj citronen noga i ljummet vatten. Riv skalet, gärna med ett zestjärn så att det blir tunna strimlor. Ringla citronsaft och olja över laxen. Hyvla över pecorino och strö över citronskalet.
  3. Garnera med ätliga blommor, citronmeliss, salt och peppar.
Fler recept med: Buffé, Lunch, Övrigt, Påsk