För att få riktigt lövtunna fina skivor bör laxen vara fryst och endast halvtinad när den skärs med vass tunn kniv. Lite asiatisk touch har den här carpaccion, som är en fräsch och enkel förrätt.

För 4 person(er)

Ingredienser

200 g laxfilé gärna en tjock, lite avlång bit ca 3 cm i diam. (som varit fryst 3 dygn)

Dressing:

2 passionsfrukter
1 lime, rivet skal
2 tsk lime pressad
2 tsk röd chili, t ex spansk peppar finhackad
2 tsk muscovadosocker ljust
0,5 tsk salt
1 msk mynta finhackad

Laxcarpaccio – gör så här:

  1. Skär den halvtinade laxbiten i lövtunna skivor. Lägg skivorna lite omlott på assietter.
  2. Blanda ihop utgröpt passionsfrukt, limeskal, limesaft, chili, socker och salt. Rör om så att socker och salt löses upp.
  3. Skeda dressingen över laxskivorna. Strö på mynta. Rätten kan stå färdig i kylen upp till 2 timmar före servering.