Små förättsburgare eller i vanlig storlek – lax passar bra i form av hamburgare.

För 4 st

Ingredienser

500 g laxfilé
0,5 gul lök
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 ägg
1 msk smör

Skagenröra:

500 g räkor oskalade
0,5 dl lättmajonnäs
1 dl lätt crème fraiche
2 msk dill hackad

Servering:

10 mörkt bröd skivor
20 gurkskivor
10 citronbitar

1. Ta bort skinn och ben och hacka eller mixa laxen grovt. Skala och finhacka löken.
2. Blanda lax, lök, salt, peppar och ägg.
3. Forma 10 små laxburgare eller 4 stora.
4. Skala och grovhacka räkorna till skagenröran. Blanda dem med majonnäs, lätt creme fraiche och dill.
5. Smörstek små burgare ca 2 min på varje sida och stora ca 4 min. Servera dem på bröd med gurka. Toppa med skagenröra, citron och dill.