I laxburgarna ingår chilifrukten habanero som är väldigt stark. Det går naturligtvis att ta en mildare sort t ex spansk peppar eller jalapeño.

För 2 person(er)

Ingredienser

250 g skinn- och benfri laxfilé
2 salladslökar
2 krm salt
1 tsk habanero finhackad
2 krm senapsfrö lätt krossat
1 äggula
0,5 msk ströbröd
1 msk rapsolja till stekning

Gurksallad

200 g gurka
3 msk vinäger
2 msk råsocker
2 krm salt

Tillbehör

60 g rostade brödskivor typ trekorn
60 g grönsallad

1. Börja med gurksalladen eftersom den ska stå en stund.
Skiva gurkan tunt och blanda den med vinäger, socker och salt.
2. Finhacka laxköttet och blanda det med finstrimlad salladslök, salt, chili, senapsfrö, äggula och ströbröd. Forma små biffar och stek dem i olja på medelgod värme ca 1 minut på varje sida tills de fått fin färg.
3. Stek eller rosta bröd och servera laxburgarna tillsammans med gurksallad och grönsallad.