En enkel och fräsch rätt där man 
kan byta ut grönsakerna efter vad 
som finns i säsong.

För 4 portioner

Ingredienser

4 knippmorötter (500 g)
2 knippor salladslök
250 g champinioner
1 knipa grön sparris (250 g)
2 avokador
1 tsk färskpressad citronsaft
4 portionsbitar varmrökt lax (400 g)
olivolja
flingsalt + nymald svartpeppar

Örtagårdssås

2 dl gräddfil
1 tsk dijonsenap
skal från 1/2 citron + 2 msk saft
1 kruka dill eller persilja
1/2 tsk salt
1 kmr nymald peppar

30 min + 20 min i ugn

Lax, varmrökt med nygrillade primörer

 

1. Sätt ugnen på 250°.
2. Skala morötterna. Blanda med 1 msk olja, 
1 tsk flingsalt och 1 krm peppar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen 10 min.
3. Ansa och halvera lök och champinjoner. Skölj sparrisen, bryt av den nedre, träiga delen. Halvera och kärna ur avokadorna, men behåll skalet på! Pressa över citronsaften så att avokadon inte mörknar.
4. Tillsätt lök, champinjoner, sparris, avokado, 3 msk olja, 1 tsk flingsalt och 1 krm peppar till morötterna. Baka i ugnen ytterligare 10 min.
5. Örtagårdssås: Blanda alla ingredienser. Servera till laxen.

Fler recept med: Fest, Fisk, Förrätter, Grönsaker, Lax, Övrigt