Lax på spenat- & svampbädd med aromsmör

Ingredienser 4 person(er)

4 st salladslökar
dill
1 st lime, rivet skal
75 g babyspenat
12 st champinjoner
2 tsk flingsalt
0,5 tsk citronpeppar
4 st färsk laxfilé, à 175 g
2 tsk smör, mjukt
4 st grill- eller ugnsfolie, cirka 40 x50 cm
Aromsmör:
salt
peppar
1 st lime, rivet skal
100 g smör, mjukt
1 st vitlöksklyfta, riven
2 msk persilja, hackad
Servera med:
lime
kokt potatis

1. Smöra foliearken på mitten. Dela champinjonerna i fyra delar och lägg dem tillsammans med en näve av babyspenaten och skivad salladslök på mitten på
arken. Lägg laxfilébitarna ovanpå.
2. Salta och krydda med citronpeppar, limeskal och dillvippor.
3. Blanda samman smör, limeskal, vitlök, persilja i en skål. Vispa aromsmöret
med elvisp så att det blir fluffigt. Klicka eller spritsa en klick av smöret
på laxen.
4. Vik ihop paketen och grilla på utegrillen, cirka 15 minuter. Servera
med kokt potatis och lime.

Recept från