Lax på spenat- & svampbädd med aromsmör

Ingredienser 4 personer

4 ugnsfolie, eller grillfolie (cirka 40 x50 cm)
12 champinjoner
75 g babyspenat
4 salladslökar
4 laxfilé, färsk à 175 g
2 tsk flingsalt
1/2 tsk citronpeppar
1 lime, rivet skal
dill
2 tsk smör, mjukt
Aromsmör
100 g smör, mjukt
1 lime, rivet skal
1 vitlöksklyfta, riven
2 msk persilja, hackad
salt
peppar
Servera med
kokt potatis
lime

Lax på spenat- & svampbädd med aromsmör

 

1. Smöra foliearken på mitten. Dela champinjonerna i fyra delar och lägg dem tillsammans med en näve av babyspenaten och skivad salladslök på mitten på arken. Lägg laxfilébitarna ovanpå.
2. Salta och krydda med citronpeppar, limeskal och dillvippor.
3. Blanda samman smör, limeskal, vitlök, persilja i en skål. Vispa aromsmöretmed elvisp så att det blir fluffigt. Klicka eller spritsa en klick av smöret på laxen.
4. Vik ihop paketen och grilla på utegrillen, cirka 15 minuter. Servera med kokt potatis och lime.

Recept från