Recept på lax-ossobuco. Här köper vi färdigfiléad lax men man kan också köpa en hel bit som ofta blir lite billigare.

För 4 person(er)

Ingredienser

500 g laxfilé skinn- och benfri
2 gula lökar
1 morot
100 g rotselleribit
2 msk smör
400 g hela tomater i burk
1 hönsbuljongtärning
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk timjan
0,5 citron pressad saft

Gremolata:

1 citron rivet skal
1 dl persilja hackad
2 vitlöksklyftor finhackade

Tillbehör:

kokt ris

Lax-ossobuco – gör så här:

  1. Skala och klyfta löken. Skala och tärna morot och selleri.
  2. Fräs grönsakerna i smör i en gryta. Häll på tomaterna med sitt spad och smula i buljongtärning. Smaksätt med peppar, timjan och citronsaft.
  3. Låt allt koka på svag värme under lock 10-15 minuter.
  4. Gremolata: Blanda citronskal, persilja och vitlök.
  5. Skär laxen i bitar. Stek den i smör i en stekpanna.
  6. Lägg upp den på ett fat, häll över tomatsåsen och strö över gremolata. Servera med ris.