Lax- och löjromsstubbe

Rispapper hittar du i butiker med asiatiska livsmedel.

1. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Rosta dillfröna i en torr, het stekpanna.
2. Pepparrotscrème: Skala och finhacka löken. Blanda pepparrot och lök med creme fraiche, socker, ättiksprit, salt och peppar. Fyll i en liten spritspåse.
3. Spritsa en sträng pepparrotscrème på laxen och lägg på 2–3 hela gräslöksstrån. Rulla ihop. Hacka resten av gräslöken.
4. Blötlägg rispapperet kort i kallt vatten och lägg upp på ett smörgåspapper. Strö över rostade dillfrön och hälften av gräslöken. Lägg på laxrullen och rulla ihop. Rulla där-
efter in i smörgåspapperet. Ställ i kylen ca 10 min.
5. Ta bort smörgåspapperet från laxen. Skär i ca 3 cm breda rullar. Ställ rullarna på högkant och toppa med 1 tsk löjrom och hackad gräslök på varje rulle.

Recept från