Rispapper hittar du i butiker med asiatiska livsmedel.

För 8 person(er)

Ingredienser

25 g kallrökt lax skivor
1 msk dillfrön
1 gräslök kruka
6 rispapper ark, ca 15 cm i diameter

Pepparrotscrème

0,5 schalottenlök liten
1 msk pepparrot färskriven
0,5 dl crème fraiche
0,5 msk strösocker
0,5 tsk ättiksprit 12%
1 krm salt
0,5 krm svartpeppar nymald

Garnering

90 g kalixlöjrom

1. Lägg ut laxskivorna på en skärbräda. Rosta dillfröna i en torr, het stekpanna.
2. Pepparrotscrème: Skala och finhacka löken. Blanda pepparrot och lök med creme fraiche, socker, ättiksprit, salt och peppar. Fyll i en liten spritspåse.
3. Spritsa en sträng pepparrotscrème på laxen och lägg på 2–3 hela gräslöksstrån. Rulla ihop. Hacka resten av gräslöken.
4. Blötlägg rispapperet kort i kallt vatten och lägg upp på ett smörgåspapper. Strö över rostade dillfrön och hälften av gräslöken. Lägg på laxrullen och rulla ihop. Rulla där-
efter in i smörgåspapperet. Ställ i kylen ca 10 min.
5. Ta bort smörgåspapperet från laxen. Skär i ca 3 cm breda rullar. Ställ rullarna på högkant och toppa med 1 tsk löjrom och hackad gräslök på varje rulle.

Fler recept med: Buffémat, Fest, Fisk, Övrigt, Smårätter, Snittar