Quinoa innehåller mycket protein, är rikt på vitaminer, mineraler och andra nyttiga näringsämnen och har en låg fetthalt.

För 4 person(er)

Ingredienser

600 g laxfilé utan skinn och ben
1,5 tsk citronpeppar
2 dl quinoa
200 g skogschampinjoner
1 rödlök
1 msk smör
100 g spenat
1 pkt citronsås färdig (á 2 1/2 dl)

1. Sätt ugnen på 225°. Skär laxen i 4 portionsbitar och lägg dem i en ugnssäker form. Krydda med 1 tsk citronpeppar. Tillaga laxen mitt i ugnen ca 10 min.
2. Tillaga quinoan enligt förpackningens anvisning.
3. Ansa och skär champinjonerna mitt i tu. Skala och skär löken i tunna klyftor. Fräs svamp och lök i smöret. Tillsätt spenaten och krydda med 1/2 tsk citronpeppar.
4. Värm såsen enligt förpackningens anvisning. Servera laxen med quinoa, svampfräs och sås.