Halstrad lax med salsa gjord på mango och gurka. Ett middagstips på snabb och läcker vardagsmat med lax.

För 4 portioner

Ingredienser

280 g jasminris
1/2 gurka
1 rödlök
1-2 milda spanska chilifrukter
2 paket frysta mangotärningar, tinade (á 225 g)
1 kruka färsk koriander
2 msk vit balsamvinäger
400 g laxfilé i 4 portionsbitar
olivolja
salt + nymald svartpeppar

20 min

1. Koka riset.
2. Dela gurkan på längden och gröp bort fruktköttet. Skär gurkan i små tärningar. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Lägg i en skål tillsammans med mangotärningarna.
3. Rör ner vinäger och 1  1/2 msk olivolja. Krydda med 2 krm salt. Hacka koriandern grovt och vänd ner i salladen.
4. Stek laxbitarna i en stekpanna med 1/2 msk olivolja, 2–3 min på varje sida. Krydda med 1/2 tsk salt och 1 krm peppar. Servera med mangosalsa och ris.