Lax med fetaostkräm och ljummen sallad med marinerade bönor

Recept lax med fetaostkräm och ljummen sallad med marinerade bönor. Supersnabb middag, laxen fixar du på 10 min + ugnstiden.

För 4 personer:

Ingredienser

4 bitar laxfilé utan skinn och ben (à 125 g)
100 g fetaost
1,5 dl kvarg naturell  (10 %)
1 knippa dill
1 vitlöksklyfta
300 g vaxbönor
olivolja , rödvinsvinäger, salt, nymald svartpeppar

Tillbehör:

500 g potatis kokt

10 minuter + 15 minuter i ugn

Lax med fetaostkräm – gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°. Lägg lax-bitarna i en ugnssäker form. Skär ett snitt i varje lax. Krydda lax-bitarna med 1/2 tsk salt.
  2. Smula fetaosten och blanda med kvargen. Skär dillen. Blanda ner dillen i fetaröran. Lägg röran på laxbitarna och strö över 1 krm nymald peppar. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Blanda samman 2 msk vinäger, 1 krm salt och 1 krm peppar. Skala och pressa i vitlöken. Vispa ner 2 msk olja. Förväll bönorna i lättsaltat vatten ca 2 min. Låt rinna av och vänd ner dem i dressingen.
  4. Servera laxen med bönor och kokt potatis.