Att dippa laxbitarna i en citrussås är ett trevligt pyssel när man äter.

För 2 person(er)

Ingredienser

200 g laxfilé skinn- och benfri
2 krm salt
1 tsk fänkålsfrön krossade
0,5 msk rapsolja

Citrusdip:

1,5 msk citronsaft pressad
1 tsk limesaft pressad
1 tsk lime rivet skal av
1 dl japansk soja

Tillbehör

200 g wokade grönsaker
1 dl bulgur eller couscous okokt

1. Citrusdip: Blanda samman citron- och limesaft med sojan. Häll upp i portionskoppar.
2. Skär laxen i kuber. Salta, peppra och strö över fänkålsfrön. Stek dem ca 1/2 minut per sida tills de fått fin ljusbrun färg.
3. Servera laxen med citrusdip och wokade grönsaker blandade med kokt bulgur.

Ca 425 kcal, varav ca 23 g fett, 30 g kolhydrater, 24 g protein.