Lavendelglass med kanderad mandel

Lavendelblommor och blåbär smaksätter glassen.
Råsockermaränger med kardemumma serveras till.

1. Maränger: Sätt ugnen på 150°. Vispa äggvitorna till ett fast skum.
Tillsätt sockret lite i taget under vispning. Blanda ner kardemumma. Klicka ut marängsmeten till ca 30 stycken på ett bakplåtspapper. Grädda dem mitt i ugnen ca 45 min.
2. Glass: Skilj på gulor och vitor. Vispa gulor och socker tills sockret löser sig. Vispa vitorna och grädden var för sig. Mosa blåbären lätt och vänd ner dem och lavendel med övriga ingredienser.
3. Häll det i en form och täck över med plastfolie eller plastlock. Ställ in i frysen och låt stå minst 8 timmar.
4. Mandel: Hacka mandeln. Smält sockret tillsammans med citronsaften i en stekpanna. Låt det bli ljusbrunt. Vänd ner mandeln och rör runt den i pannan. Servera direkt på glassen eller häll upp det på ett bakplåtspapper och låt svalna.
5. Servera lavendelglassen med råsockermaränger, kanderad mandel och blåbär på strå.

Recept från