Lättstekt pilgrimsmussla med sauterade vita bönor och bondbönor i gremolata

Pilgrimsmusslorna halstras snabbt i stekpannan, de ska bara få stekyta och bli varma.

1. Bondbönor: Peta ut bönorna ur skidorna. Koka dem i lättsaltat vatten i en kastrull ca 1 minut. Kyl i kallt vatten. Ta bort det yttersta skalet och koka dem ytterligare 1 minut. Kyl i kallt vatten.
2. Skölj citronen i ljummet vatten och riv skalet. Finhacka persiljan. Skala och finhacka vitlöken. Blanda bönorna med citronskal, persilja, vitlök, olja och salt.  
3. Vita bönor: Skala och finhacka löken. Lägg löken i en kastrull och tillsätt vatten, citronsaft, smör och salt. Låt koka upp. Lägg i de färska bönorna och låt koka under lock ca 15 min. Kokta bönor kokas ca 2 min. Blanda i myntan.
4. Torka av pilgrimsmusslorna med hushållspapper och krydda med salt. Stek dem i olja i het panna ca 30 sekunder på varje sida.
5. Låt de vita bönorna rinna av. Fördela dem på tallrikar. Lägg på musslorna och fördela bondbönorna runt om. Servera med bröd.

Recept från