Här kommer en extra lättlagad pastarätt med en lyxig laxsås som inte behöver kokas.

För 2 person(er)

Ingredienser

140 g spaghetti tagliatelle eller linguini
200 g lax gravad, i tunna skivor
1 krm salt
1 krm peppar nymald

Sås

0,5 spansk pepparfrukt mild
1 vitlök klyfta, pressad
1 citron borstad, rivet skal + saft
2 msk persilja finstrimlad
1 msk olivolja

1. Sås: Kärna ur och finhacka pepparfrukten. Blanda pepparfrukt, vitlök, citronskal, citronsaft, persilja och oljan i en skål.
2. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt
den rinna av och vänd ner pastan i såsen. Blanda i laxen,
delad i mindre bitar. Smaka av med salt och peppar.

Ca 430 kcal per person, varav 12 g fett, kolhydrater 56 g,
protein 25 g.