Lättfryst passionsfruktscheesecake

Recept på lättfryst passionsfruktscheesecake. Cheesecakesmeten ska vara rumstempererad innan du rör ner smält gelatin. Annars kan det bli klumpar.

För 8 bitar:

Ingredienser

125 g smör
300 g Maryland cookies original

Fyllning:

6 gelatinblad
200 g choklad vit
2 dl vispgrädde
400 g färskost naturell
5 dl yoghurt rysk eller grekisk
1,5 dl passionsfruktscurd utan kärnor, se recept

Garnering:

1 dl passionsfruktssirap se recept

40 minuter + 5 timmar i kyl + 1 timme i frys

Passionsfruktscheesecake – gör så här:

  1. Smält smöret och låt det svalna. Krossa kexen fint i matberedare. Tillsätt smöret och mixa ihop till en slät blandning. Tryck ut i botten på en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen i kylen.
  2. Fyllning: Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Hacka chokladen. Koka upp grädden och lägg i chokladen. Ta kastrullen från värmen och låt stå ca 5 min. Rör ihop till en slät smet.
  3. Rör färskosten mjuk. Tillsätt yoghurten och vispa ihop. Blanda i curd och choklad.
  4. Värm lite av färskostsmeten. Ta upp gelatinbladen och smält dem i smeten. Blanda med resten av smeten. Häll den i formen. Täck med plastfolie och låt stelna i kylen 4–5 timmar. Ställ formen i frysen ca 1 timme före servering.
  5. Garnera cheesecaken med passionsfruktssirap.