Lasagnegratäng med squash och kassler

Riven squash gör denna gratäng saftig och god.

Lasagnegratäng med squash och kassler

 

1. Sätt ugnen på 225°.
2. Riv squashen grovt.
3. Skär bort det synliga fettet och finstrimla kasslern. Fräs squash och kassler i smöret. Pressa över vitlöken, salta och peppra. Blanda ner vetemjölet och tillsätt mjölken. Låt såsen sjuda några minuter.
4. Blanda passerade tomater med salt och röd spansk peppar.
5. Varva lasagneplattor, kasslersås och tomatsås med i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås.
Strö till sist över riven ost.
6. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
7. Skär tomater och lök till en sallad. Toppa salladen med solrosskott eller någon kryddört.

Recept från